Snow Effect

Tq To My Dear Followers

Wednesday, January 12, 2011

Kisah Anak Mula Sekolah...

Assalamualaikum...
Al Kisahnyer, petang (hmmmm....tak boleh kira ptg dahhh sebab dah hampir Maghrib..senja) Ahad lepas pergi amik baju sekolah agama Nabil yang di jahit kat kedai dalam Giant Permata. Balik tu, singgah Masjid Al Ridhuan untuk solat Maghrib dulu..kemudian terus gi cari tempat untuk makan malam..at last pilih kedai makan kat Melawati jer..kat balai Polis tu ler.

Sampai rumah memang dah malam..so, badan pun terasa cukup ler penatnyer kan..sudahnye baju untuk sekolah agama tu, terlupa pula lah nak di jahit lencananya. Pagi esok, br teringat dan apa lagi,..punya kelam kabut..sbb si ibunya pun kena ikut rutine baru juga..kerana semua anak sekolah pagi..huhuhuhu..

Cuba tengok ni..lencana yang saya jahit..tgharinyer..ok ler tu kan...cuba scroll ke bawah pula yer :-)




^

^

^


.....lagi....


^

^


Tantaraaaaaa....tu diaaa...

hasil dari kelam kabut tueee...hihihi..Tun pun tergelak sendiri. Tun terperasan masa nak iron baju tu. Nasib baju tu ada 2 pasang, boleh Tun jahit balik dan kemudian iron siap sumer..baru ler boleh mula memasak untuk lunch.

Hubby balik lunch sebab nak hantar Nabil ke sekolah agama..Semasa hb dgn anak2 makan lunch baru Tun citer skittt..hihihi..
Tun:"Hr ni penuh kelam kabut betulll..sungguh...
Hb: " Apa yang"
Tun: Ader laa..nanti saya tunjukkan buktinya." sambil tersenyum menahan tawa sebenarnya.

Dah tu, hb masuk ke bilik nak solat Zuhur dulu sebelum keluar, sbb kelas Nabil mula pukul 2.30 ptg. Tanpa disangka, dia kluar balik sambil pegang bj sekolah Nabil yang Tun tersilap jahit td tu dan mula gelak ketawakanku. Tun cakap..."itulah buktinye Abang.." kami sama2 ketawa.

P/s: Sebenarnya yang jadi kelam kabut tu..bukannya tak nak settlekan semua hal anak2 sebelum masuk sekolah..tapi disebabkan sekolah Nabil sebelum tu (sek. agama swasta) tidak memberi notis kepada kami bahawa nak berpindah tempat lain. Itu ler yg sebenor2nyerrr...Ditambah lagi kami sekeluarga pergi holiday 3 hari sebelum sekolah dibuka. hihihih..



1 comment:

NurFatihah Che Daud said...

Belum ada pengalaman lg anak sekolah..anak kecik lg..tahun depan baru start tadika..tak tau la mcm mana nant...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...