Snow Effect

Tq To My Dear Followers

Wednesday, November 4, 2009

Fancy Cookies


Fancy Cookies ni sebenarnya dah lama buat masa attend kelas lepas raya hari tu..alhamdulillah, berjaya juga akhiri kelas kat Lea Oven. Terima kasih kepada sifu Daalia (formal yer kak Lea) di atas tunjuk ajar beliau yang sememangnya tidak lokek ilmu. Insya-Allah, akan ku guna ilmu yang ada ini sepenuhnya nanti..yelah kan, kalau nak buat bizz memanglah kena ada pengetahuan sikit walaupun tak banyak kan.
Aku juga ada amik kelas Basic Cupcakes, juga di tempat yang sama. Gambar2 di kelas akan ku pastekan nanti yer. Layan gambar2 cookies ni dulu...

Botol susu, cupcakes, duckling & etc. memang sesuai dijadikan door gift untuk baby shower dan juga untuk majlis cukur jambul.

Ini pula butterfly dan dragonfly (tuyup dalam bahasa Kelantan). Cuba lihat perbezaannya, rama2 tu menggunakan fondant manakala dragonfly menggunakan royal icing. Hasilnya memang berbeza kan. Dari segi rasa sama saja sebab kedua2 nya tu gula jer. Tapi kali ni fondant yang dihasilkan menggunakan mint flavour, sedap juga bagiku. Tapi kalau budak2 sure kurang gemar perisa mint.
Bunga2 kecil tu pun dari fondant juga. Aku memang suka terap lebihan fondant yang kuwarnakan. Kak Lea pun bagi jer aku bawak balik..hehehehee... thanks kak. (katanya, kerja dengan dialah buat bunga2 ni)..muahahahaa...kalau aku tinggal berdekatan memang takku tolak punya..seronok kalau dapat bekerja dengan Kak Lea ni.
Sebahagian dari fancy cookies yang sesuai untuk dijadikan door gift di hari perkahwinan.
Ni pula memang sesuai dijadikan door gift untuk majlis perkahwinan,

4 comments:

K.Nor said...

waaah tu.. sweetnyer FC..

Rabiatun said...

thanks kak..akak leh nak try buat juga..hehehee..

LOVE said...

Wow, cantik Fancy Cookies akak tuh! :)

rabiatun said...

hishhh...janganlah puji melambung Love, ni amatur lagi cetek pengetahuan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...