Snow Effect

Tq To My Dear Followers

Wednesday, July 6, 2011

WANGI BAK HARUM KASTURI...?

Suspen ker baca tajuk N3...hehehe...bukan kuihnya ni yang harum kasturi tue....tapi dah namanya Kuih Kasturi..hehehehe...
Kuih Kasturi untuk sarapan pagi tadi.. Cepat jika inti telah sedia. Terkenang semasa kecik
dulu mak Tun selalu juga buat kuih ni. Sedapnyer...

Okies, hari tu jenjalan rumah Mas, ada nampak dia buat kuih ni. Kalau nak tengok kuih Mas, boleh la singgah ke rumahnya ~ MasDuniaku. Resipi asalnya dari Hasue I Love Mylife nun...Mintak izin kopipes yer..Mekasih...

Untuk resipi inti, boleh tengok sini.


Kuih Kasturi @ kuih rengas @ pun kuih kacang hijau
Resepi : HaSue
Sumber : MasDuniaku
Sumber: Rabiatun @ Sweettouch

Bahan2 membuat adunan tepung :
* 1/2 cawan tepung gandum
* 1/3 sudu makan marjerin
* 1 sudu kecil garam
* secubit gula
* 1/2 cawan air
* Sedikit pewarna kuning
* Minyak secukupnya untun menggoreng - lebih kurang 2 cawan
Cara membuatnya :
  1. Dalam bekas,campurkan tepung,marjerin,garam,gula. Masukkan air dan kacau menggunakan hand whisk supaya adunan cepat sebati. Tambahkan sedikit pewarna kuning
  2. Panaskan minyak dalam kuali,celupkan inti yang sudah dibentuk tadi ke dalam adunan tepung dan goreng sehingga keemasan.
Tengok isi dalam sket...hehehee...
Jom makan...ada lagi ni sepiring.. Layan dulu la yer kuih ni...Tun tinggalkan jap, nak kena kuar ambik Darwis sekolah..Wassalam.... @__<


2 comments:

Mas said...

akak..nak kuih kasturi tu...
memamg sedapp kan kak..
mas suka sangat...

Rabiatun Adawyah said...

Mas: ada lagi ni ...mai lah..

Akak pun suka Mas..antara kuih nostalgia dan juga evergreen gitueww..kan Mas..hihihhi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...