Snow Effect

Tq To My Dear Followers

Tuesday, June 23, 2009

Sandwich Telur Mata Kobau


Pagi ni aku menyediakan roti sandwich telur mata kerbau ni..Familyku lebih gemar makan begini dari scramble eggs.
Bibik ada buat nasik goreng, tapi ntah..budak2 ni dah bosan agaknya. Aku buat ni pun sebab nak bawak bento gi office..nak diet kenkonon..tapi itulah, tengoklah isinya tu siap mayonise segala..camne nak diet..aisehhh..
Ni pun oklah jugak, kalau tak lagi banyak ku isi..siap dengan cheese, timun, salad, tomato, bawang, mayonise dan cili sos. Untukku cukuplah banyakkan sayurnyer je.huhuhu..Maklum lerr..badan makin mengembang ni...

Ni khas buat kenkawan yang singgah kat umah..walaupun dah lunch, tapi kalau nak leh la ambik ni ye..jemput..jemputtt...

2 comments:

blogresipi said...

Camano nk buat telo mato kobau yg cantek cenggitu ye? elok bulatnye...

Rabiatun said...

sape nama yer?
Ada 1 acuan yang mcm org jual burger tu guna tu.panaskan kuali, letak minyak skit, sapu keliling acuan tu dengan minyak, then panaskan sama2 dlm kuali tu.bila dah panas, pecahkan telur kedlmnya.tutup.pastikan api kecil je.bila dah masak, sudipkan dibawahnya dan angkat.itu je tipsnya.leh try ye..tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...