Snow Effect

Tq To My Dear Followers

Tuesday, June 30, 2009

Muqri Uzair Demam


Kesian anakku yang kecik ni..seminggu demam panas...dan seminggu tu jugaklah dia takde selera makan.
Jenuh aku dan hubby bertungkus lumus menurunkan suhu badannya. Dalam pukul 1 pagi mesti Muqri terbangun dan merengek sebab time tulah suhu badannya mula meninggi. Dahlah begitu, ditambah lagi dia kena batuk, lagilah tak boleh tidur dibuatnya.
Dalam seminggu tu 3 kali dibawa ke klinik..demamnya cuma kebah bila makan ubat, then lepas 4 jam tinggi balik. Time kebah tu ligatlah..bila time demam tu melepek tak larat.
Semoga anak ibu cepat sembuh dan active semula.

3 comments:

umi_e said...

tun... demam panas ni kena jaga2...

* masa anak2 kak e kecik dan khususnya masa demam panas, apa yang kak buat ialah lipat tuala 'good morning' dan celupkan dalam air - pastu masukkan dalam freezer. Bila suhu anak panas cepat2 tuamkan tuala sejuk tu kat kepada dan badan...

* kita akan dapat rasakan 'kepanasan suhu badan' anak kita pada toawel tu...

** sekadar berkongsi pengalaman...

Rabiatun said...

ooo...ok nanti saya nak try.thanks kak.

love2cook said...

Kak Tun, u may also use KoolFever gel pelekat kat dahi...boleh guna tuk 8jam...memang bagus...
Wish ur son a speedy recovery...Love pun kena keep an eye on my baby...sakit jugak...:(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...